Újabb sztrájk lehet Ferihegyen

Újabb munkabeszüntetést helyezett kilátásba a Repülőtéri Forgalmi Dolgozók Független Szakszervezete (RFDFSZ) miután számukra nem kielégítően zárultak a tárgyalások csütörtökön a tulajdonos Budapest Airport (BA) Zrt. képviselőivel. A BA szóvivője szerint ugyanakkor konstruktív volt a mostani megbeszélés.

Az RFDFSZ szóvivője Terebesi Péter szerint bár csütörtökön nem a bérekről, hanem egy esetleges későbbi munkabeszűntetésről volt szó, esély sem volt érdemi tárgyalásokra, mert az egyeztetésen a BA vezérigazgató-helyettese meg sem jelent.

Szollár Domokos a BA szóvivője szerint ugyanakkor konstruktív volt a megbeszélés, amelyen nem volt szó sem a bérekről sem pedig konkrét munkabeszüntetésről sem. A következő bértárgyalás hétfőn délelőtt lesz.

Az érdekképviselet egyébként 9-10 százalékos béremelést szeretne elérni, azonban a tulajdonos a korábbi 6,2 százalékos ajánlatát a múlt vasárnapi munkabeszüntetés után 5,5 százalékra csökkentette.

Ferihegyen vasárnap délután – a mogyoródi Forma 1-es futam után – fél ötkor kezdődött a sztrájk. Az éjfélig tartó munkabeszüntetés miatt csaknem száz járat késett, átlagosan másfél órát. Egy madridi járatot pedig törölni kellett, az utasokat Pozsonyból indították útnak. Körülbelül éjjel fél kettőre rendeződött a helyzet Ferihegyen. A hétfő reggeli járatok már menetrend szerint, késés nélkül indultak.