Újabb szakaszokkal bővül az M7-es augusztusban

A kivitelező Betonút Zrt. elkészült az M7-es autópálya Becsehely és Nagykanizsa közti, több mint 17 kilométeres szakaszával. A beruházás csaknem 36 milliárd forintba került. Jelenleg a szakasz műszaki átadása folyik, a forgalom várhatóan augusztus 24-én indulhat meg az úton.

Az M7-es autópálya jelenleg Budapest és Zamárdi, Balatonszárszó és Balatonkeresztúr, valamint Becsehely és Letenye között járható – mondta csütörtökön a Független Hírügynökségnek a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője. Béni Gyöngyi hozzátette: a jövő hét szerdától a Zamárdi és Balatonszárszó közötti szakaszon is megindulhat a forgalom, itt található a köröshegyi völgyhíd is. Akkortól végig lehet használni a sztrádát a főváros és Balatonkeresztúr között, vagyis a Balaton teljes déli hosszán.

A következő átadás augusztus 24-én várható. Ekkorra készül el a Nagykanizsa és Becsehely közötti, több mint 17 kilométeres szakasz. A Betonút Zrt. több mint két évet töltött a sztrádaszakasz megépítésével, túlhaladva a kivitelezésre kitűzött 2006. december 31-ei határidőt. Az első évben a rendkívül csapadékos időjárás okozott sok késedelmet, aztán elhúzódtak a kisajátítási eljárások. Csúszást okozott az is, hogy Nagykanizsa közelében sok szénhidrogén-vezetéket kellett a beruházás miatt áthelyezni, s ezek között olyan is volt, mely nem egyszerűen keresztezte a nyomvonalat, hanem nagyjából két kilométeren át azon haladt. A sztrádaszakasz 200-250 különféle építményből áll, ezeket egyesével ellenőrzi az illetékes közlekedési hatóság. Ezért tart még három hétig a műszaki átadás. Ez a beruházás csaknem 36 milliárd forintba került.

A Budapest és az Adriai-tenger közötti autópályát teljes hosszúságában – a tervek szerint – jövő nyártól lehet használni. Akkorra Nagykanizsa és Balatonkeresztúr, valamint Letenye és a horvát határ közti útszakasz is elkészül – tette hozzá a szóvivő.