Újabb roham a Glastonbury fesztivál jegyeiért

20 ezer fel nem vett vagy visszadott jegyért indult meg a harc vasárnap reggel Nagy-Britanniában a Glastonbury-i nyári fesztiválra. A “Glasto” néven ismert háromnapos buli a világ legnagyobb és legnépszerűbb szabadtéri rendezvénye, ahol a látogatók száma rendszeresen 150 ezer körül mozog. A fesztiválra szóló 137 ezer jegy alig másfél óra alatt fogyott el április elején, […]

20 ezer fel nem vett vagy visszadott jegyért indult meg a harc vasárnap reggel Nagy-Britanniában a Glastonbury-i nyári fesztiválra. A “Glasto” néven ismert háromnapos buli a világ legnagyobb és legnépszerűbb szabadtéri rendezvénye, ahol a látogatók száma rendszeresen 150 ezer körül mozog.

A fesztiválra szóló 137 ezer jegy alig másfél óra alatt fogyott el április elején, amikor piacra dobták őket. A részt venni kívánók száma viszont meghaladja a 400 ezret: most a 20 ezer újra eladásra kerülő jegyet telefonon vehetik meg azok, akik már hónapokkal előbb regisztráltatták magukat.

A legolcsóbb jegyek 145 fontba kerülnek, de 2005-ben az e-bay internetes aukciós oldalon volt aki 700 fontot (280 ezer forintot) is adott értük. 2006-ban nem rendezték meg a Glasto-t. Idén fényképes regisztrációt fogadtak csak el, hogy megelőzzék a jegyárakkal való üzérkedést.

Idén egyébként a fellépők között lesz a Who, a Kaiser Chiefs és az Arctic Monkeys is.

A modern művészeti és zenei fesztivált először 1970-ben rendezték meg a Worthy farmon, Pilton közelében, néhány kilométerre a névadó Glastonbury-től. A három napig tartó eseményen közel 400 rendezvényen lehet szórakozni június 22-től 24-ig.