Újabb rendőr gyanúsított, összesen már 29

Rendőrség
Rendőrség
Budapest – Újabb rendőrt gyanúsítottak meg az őszi budapesti zavargásoknál történt túlkapásokkal kapcsolatban. A pénteken kihallgatott főtörzsörmesterrel már 29-re emelkedett a gyanúsítottak száma – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A rendőröket hivatalos eljárás közben történt bántalmazással gyanúsítják. Ha bebizonyosodik bűnösségük, akkor halmozott büntetés esetén akár négy évig terjedő börtönbüntetést is kaphatnak.

Nem érkezik meg több ezer könnygázgránát és paprikaspray
A megrendelt védőfelszerelések többsége megérkezik a rendőrséghez március 15-ig, több ezer könnygázgránát és paprikaspray azonban nem. Szintén nem szállítják le a nemzeti ünnepig a különféle csapatszállító járműveket sem.
Tovább…
Mit várhatunk a március 15-i tüntetéseken a rendőrségtől?

A rendőrök is emberek, külön személyiségek, így nem kizárt, hogy valamelyikük egy demonstráción az őt ért szóbeli támadások miatt elveszíti önkontrollját. Ilyenkor azonban társainak vagy parancsnokának a feladata, hogy szükség szerint még akár a sorfalból is kivonja – mondta el Bene László országos rendőrfőkapitány a Magyar Televízió Nap-Kelte című műsorában. A főkapitány kifejtette azt is, hogy az elmúlt hónapokban pszichológusok foglalkoztak az állománnyal és próbálták őket felkészíteni.

A főkapitány hangsúlyozta, hogy a rendőrség továbbra is békés ünneplésre készül. Azonban ha szükséges, határozottan fellépnek a rendbontókkal szemben – mondta. Új taktikai elemeket is gyakoroltattak az egyenruhásokkal, Bene László megfogalmazása szerint egy teljesen új rendőrséggel találkoznak majd március 15-én az emberek. Bene László a műsorban elmondta azt is, hogy az elmúlt hónapok eseményei után továbbra is túljelentkezés van a rendőrséghez.

Kapcsolódó:

  • Tovább szolgálhatnak az ütlegelő rendőrök
  • Intézkedési terv készül a Gönczöl-jelentés alapján