Újabb Qantas gépnek kellett kényszerleszállást végrehajtania

Kényszerleszállást kellett végrehajtania a Qantas légitársaság egyik repülőgépének Adelaide repülőterén hétfőn – írta a Herald-Sun című ausztrál lap. Az újságnak nyilatkozó utasok elmondása szerint repülés közben kinyílt az egyik ajtó, káoszt okozva a kabinban. Az eset három nappal azután történt, hogy egy másik Qantas gép kényszerleszállást hajtott végre, miután egy háromméteres lyuk keletkezett a repülő törzsén.

A Melbourne-be indult járat helyi idő szerint hat óra után nyolc perccel szállt fel Adelaide repülőteréről, és 37 perc múlva már vissza is tért. A leszállás Herald-Sun információi szerint gond nélkül zajlott, és sérültekről sem érkezett jelentés.

A lapnak nyilatkozó utasok azt állították, hogy repülés közben kinyílt a Boeing 737-800-as típusú gép egyik ajtaja, káoszt okozva a kabinban. A Herald-Sun ugyanakkor légitársasági forrásaiktól úgy értesült, hogy a futómű behúzása után nem csukódtak be az aknaajtók, és ezért kellett visszatérnie a gépnek.

A Qantas szóvivője nem kommentálta az esetet, csak a kényszerleszállás tényét erősítette meg.

Három napja a Qantas egyik gépének Manilában kellett kényszerleszállást végrehajtania 365 emberrel a fedélzetén, miután egy háromméteres lyuk keletkezett a gép törzsén. A baleset okait vizsgáló szakemberek szerint valószínűleg egy felrobbant oxigénpalack okozhatta a lyukat.Sporthírek