Újabb panelépületek újítanak fel Újbudán

Újabb 23 panelház felújításának támogatásáról írt alá megállapodást pénteken Molnár Gyula, a főváros XI. kerületének polgármestere az épületek közös képviselőivel. A házak a 2006-os Panelprogram pályázaton nyertek, így újabb 2705 lakás lesz korszerűbb Újbudán.

A lakóközösségek nem csak hőszigetelésre és nyílászáró-cserére pályáztak, sok ház a fűtési rendszer korszerűsítésére kért támogatást. A beruházások teljes értéke 1,13 milliárd forint. Újbuda önkormányzata a felújításokat összesen 351 millió forinttal támogatja. A panelprogramban a beruházás költségeinek harmadát kell a lakóknak előteremteniük, a másik harmadot az állami költségvetés, a harmadik részt pedig a helyi önkormányzat adja vissza nem térítendő támogatásként.

A főváros XI. kerületében összesen 210 panelház található. Ebből a 2004-es pályázaton 5, a 2005-ösön 33 ház nyert. A program eredményeképpen 2010-11-re minden negyedik panelház megújul, illetve korszerűbb lesz Újbudán. A változás már látható Gazdagréten és vagy Őrmezőn, ahol a házak jelentős részének a megszokott szürke helyett színes a homlokzata – és hőszigetelést is elvégezték.