Újabb öt fiatalt tartóztattak le a meggyilkolt 11 éves brit kisfiú ügyében

Újabb öt fiatalt, köztük két lányt vett őrizetbe a brit rendőrség szombaton, a héten megölt 11 éves kisfiú ügyével kapcsolatban. Rhys Jonest szerda este lőtte le egy fiatal egy liverpooli pub parkolójában.

A rendőrség egy 19, 16 és 15 éves fiút, és két, 18 és 15 éves lányt vett őrizetbe a gyilkossággal kapcsolatban. A pénteken letartóztatott 15 éves fiút még mindig bent tartják, míg a csütörtökön őrizetbe fiatalokat óvadék ellenében szabadon engedték. A rendőrség jelezte, hogy vizsgál egy, a környéken talált biciklit, amit lehet, hogy gyilkos használt. A beszámolók szerint a gyilkos egy BMX kerékpárról adta le a lövéseket.

A nyomozók egy sajtótájékoztatón arra szólították fel a gyilkosság szemtanúit, hogy jelentkezzenek, közölve: meg tudják védeni azokat, akik információkkal tudnak szolgálni az esetről. A rendőrség a környéken lakókat a bandakultúra elleni harcra szólították fel. Szombaton több brit lap is felhívta a figyelmet a környéken tevékenykedő két rivális banda közötti összetűzésekre, arra utalva, hogy a gyilkosnak köze lehet hozzájuk.

A kisfiú nagy rajongója volt az élvonalbeli Everton csapatának. A kék-fehérek szombaton a Blackburn elleni hazai bajnokin egyperces gyászszünettel emlékeznek a fiúra, és a játékosok fekete karszalagot viselnek a mérkőzésen.