Újabb operettvarázslat a Kölcseyben

Lehár Ferenc
Lehár Ferenc
Debrecen – Lehár Ferenc Víg özvegyét április 23-án este adja elő a Kölcsey Központban Leblanc Győző társulata, az intézmény tavaszi programjainak sorában.

Lehár Ferenc klasszikusai közül is a legklasszikusabb – ekképp ajánlják a nagyérdemű figyelmébe az április 23-án este a Kölcsey Központ nagytermében látható-hallható operett-előadást, amelyen a szerző Víg özvegy című műve csendül fel Leblanc Győző társulatának előadásában, 19 órától.

A Víg özvegy története egy elképzelt országocska, Pontevedró párizsi követségén kezdődik, ahol bált szerveznek az uralkodó születésnapja tiszteletére. Vendég lesz Glavári Hanna (Kállai Bori) is, akinek öreg, ám vagyonos férje elvesztése óta nem akadt meg a szeme egyetlen kérőjén sem. Ha sikerülne rábírni, hogy pontevedrói férfihoz menjen nőül, sok-sok pénzét talán a szegény ország felvirágoztatására fordítaná… Itt van például a sármos Daniló Danilovics (Leblanc Győző), aki gróf, ráadásul a követség titkára. Nincs olyan nő, akinek ne vert volna szaporábban a szíve, ha Daniló csábító szavakat duruzsolt a fülébe… – ismerteti a szervezők közleménye.

A Leblanc Győző rendezte produkcióban a Budapesti Operettszínház tagjaiból alakult tánckar és zenekar közreműködik, vezényel Bíró Péter.

Jegyek

Belépőjegyek 2400 és 1900 Ft-ért kaphatók a Kölcsey Központ jegypénztárában, az Apolló moziban és a Tourinform irodában.