Újabb nyolc lázadó halt meg

Orosz biztonsági erők megöltek nyolc fegyveres lázadót és kiszabadítottak öt túszt péntek hajnalban, miután megrohamoztak egy rendőrörsöt Nalcsik városában – jelentette egy helyi illetékes.

Eközben az orosz különleges egység tíz tagja behatolt egy boltba is, ahol ugyancsak fegyveresek egy csoportja – feltehetően csecsen lázadók – bújkálnak.

Az orosz hatóságok legutóbbi hírei szerint legkevesebb 85 halálos áldozata van az összecsapásoknak Nalcsikban, ahol csütörtök reggel csecsen terroristák több kormányépületet támadtak meg.

Már 85 halott

Már legkevesebb 85 halálos áldozata van az összecsapásoknak Nalcsikban, ahol csütörtök reggel csecsen terroristák több kormányépületet támadtak meg – adták hírül orosz hírügynökségek péntek reggel.

A támadásokért a csecsen lázadók vállalták a felelősséget. Az észak-kaukázusi, 235 ezres lakosú városban több túszt is ejtettek a fegyveresek.

Vlagyimir Putyin elnök elrendelte Nalcsik teljes lezárását és kiadta a tűzparancsot: ennek értelmében a biztonsági erők bárkit azonnal agyonlőnek, aki fegyveres ellenállást tanúsít.

Az összecsapások csütörtök reggel kezdődtek, amikor Nalcsik külvárosában 10 fegyveressel kerültek tűzpárbajba a helyi rendőrök.

Eközben a lázadók három rendőrörs ellen indítottak támadást, de tűz alá vették többek között a város repterét, a Belügyminisztérium helyi irodáját is.