Újabb munkáshalál az M6-os autópálya építésénél – a halálra gázolt férfinak hallania kellett volna a munkagépet

Az építkezést irányító főmérnök szerint azért halt meg kedden egy munkás az M6-os autópálya építkezésénél, mert olyan helyen tartózkodott, ahol nem lett volna szabad. A szerencsétlenül járt férfi a munkálatok alatt bement a teherautó és a munkagép közé – ahova a szabályok szerint nem szabadott volna – lehajolt, így a munkagép irányítója nem láthatta. Mindemellett a férfinak hallania kellett volna, hogy a munkagép felé tolat. Az ügyet a rendőrök és a munkavédelmi felügyelők is vizsgálják.

Az M6-os autópálya építésénél a Mohács-Pécsvárad összekötő úton egy terelőtáblákkal lezárt munkaterületen történt a baleset kedden délután három óra körül. Egy férfit ugyanis – feltehetően figyelmetlensége miatt – elgázolt egy tolató munkagép. A 12 tonnás gép a 32 éves férfi mellkasán ment keresztül, ezért esélye sem volt a túlélésre.

A férfinak hallania kellett volna, hogy a jármű felé tolat – mondta el a Független Hírügynökségnek Rakita András az M6-os autópálya építését irányító Mecsek Construction Group főmérnöke.

Az ügyet a rendőrség mellett az Országos Munkaügyi és Munkavédelmi Főfelügyelőség is vizsgálja. Tájékoztatást későbbre ígértek.

Az M6-os autópálya építkezésénél alig több mint egy hónapja már történt halálos baleset, akkor egy 50 éves férfi halt meg. Akkor egy emelésre alkalmatlan géppel próbáltak felemelni egy transzformátort, miközben nem vették észre, hogy a jármű hozzáér egy szigetelés nélküli elektromos vezetékhez. Később kiderült, hogy a munkagép kezelőjének nem volt engedélye a gép üzemeltetéséhez. A szerkezetet felemelte a gép, de a teher belengett. A tragédia abban a pillanatban történt, amikor a mozgó transzformátort a munkás megpróbálta megállítani és a kezével hozzáért.