Újabb madárinfluenzás halál Indonéziában

Indonéziában csütörtökön meghalt egy 20 hónapos kisfiú, akiről azt gyanítják, hogy esetleg madárinfluenzával fertőződött meg.

A csecsemőt négy napja vették fel egy dzsakartai kórházba, tüdőgyulladásos tünetekkel. Azóta kiderült, hogy a gyerek néhány nappal korábban “érintkezésbe került” egy csirkével, amely később ismeretlen okból elpusztult.

A kórház szóvivője azt mondta, hogy egyelőre tüdőgyulladásos esetként kezelik a kisfiú halálát, mert a laboratóriumi vizsgálatok még tartanak.

Ilham Patu csütörtökön azt is bejelentette, hogy a múlt héten meghalt az a 23 éves fiatalember, aki bizonyíthatóan a hetedik halálos áldozata Indonéziában a madárinfluenzának. A tesztek ugyanis mostanra igazolták, hogy valóban a H5N1-es vírus okozta a halálát.

A madárinfluenza halálos áldozatainak száma Vietnamban 43, Thaiföldön 12, Kambodzsában pedig 4 mostanáig. Járványügyi szakemberek arra figyelmeztetnek már egy ideje, hogy bármikor kialakulhat a vírusnak az a változata, amely emberről emberre is terjed és akkor sokmillió áldozatot szedő világjárvány törhet ki.