Újabb M7-es autópályaszakaszt adtak át

Péntek délelőtt átadták az M7-es újabb szakaszát: a Becsehely és Nagykanizsa között hiányzó 11 kilométeres részt. A teljes szakasz 17 kilométer, a Becsehely és Sormás közötti 6 kilométer már december óta járható. Múlt év vége volt az eredeti határidő, a Betonút Zrt.azzal indokolta a csúszást, hogy a munka első évében rendkívül esős idő volt, aztán pedig elhúzódtak a kisajátítási eljárások. Csúszást okozott az is, hogy Nagykanizsa közelében sok szénhidrogén-vezetéket kellett a beruházás miatt áthelyezni, s ezek között olyan is volt, mely nem egyszerűen keresztezte a nyomvonalat, hanem nagyjából két kilométeren át azon haladt.

A Budapest és az Adriai-tenger közötti autópályát teljes hosszúságában – a tervek szerint – jövő nyártól lehet használni. Akkorra Nagykanizsa és Balatonkeresztúr, valamint Letenye és a horvát határ közti útszakasz is elkészül.

Az ünnepségen Kóka János gazdasági miniszter jelezte, hogy a jövő héten adják át az M3-as autópálya Görbeháza és Nyíregyháza közötti szakaszát, az M36-os útat. E szakasz átadásával már eléri a magyarországi autópályák hossza az 1000 kilométert.