Újabb letartóztatás a meggyilkolt 11 éves angol kisfiú ügyében

Két nappal a gyilkosság után a brit rendőrség újabb tinédzsert tartóztatott le a Liverpoolban agyonlőtt 11 éves kisfiú ügyében. Ezúttal egy 16 éves fiút vittek be, és gyilkossággal gyanúsítják. Csütörtökön egy 14 és egy 18 éves fiatalt vettek őrizetbe a hatóságok, őket később óvadék fejében elengedték.

A rendőrség forró nyomon indult el a szerdai gyilkosság után, keresik a tulajdonosát annak az elhagyott BMX biciklinek, amelyről a gyilkos leadta a végzetes lövést a parkolóban játszó 11 éves kisfiúra.

A bűntény nagy felháborodást váltott ki Nagy-Britanniában. Gordon Brown brit miniszterelnök közölte: minden szükséges törvényt meghoznak a hasonló esetek visszaszorítása érdekében.

A kisfiú nagy rajongója volt az élvonalbeli Everton csapatának. David Moyes a gárda edzője és Phil Neville csapatkapitány is arra kérte az embereket, segítsenek a rendőröknek megoldani az ügyet. A kék-fehérek szombaton a Blackburn elleni hazai bajnokin egyperces gyászszünettel emlékeznek a fiúra, és fekete karszalagot viselnek a mérkőzésen.

Február óta legkevesebb hat tinédzsert lőttek agyon Londonban, de Manchesterben is megszaporodtak a fegyveres támadások a fiatalkorúak körében.Sporthírek