Újabb két ember hűlt ki Borsodban

Két férfi hűlt ki az elmúlt napokban Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén – közölte kedden a rendőrség. A halálesetek körülményeinek tisztázására megkezdett közigazgatási eljárásokat a kazincbarcikai, valamint az encsi rendőrkapitányságok folytatják le.

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa a Független Hírügynökséggel azt közölte: Vilmányban egy 55 éves férfit lakásának nyári konyhájában találtak holtan január 31-én. Az elsődleges orvosi vizsgálat alapján halálát kihűlés okozhatta. A helyszíni szemle során a rendőrök megállapították, hogy a helyiséget nem fűtötték, a lakóépületben a hőmérséklet megegyezett a kintivel. A féri egyedül élt, a beszerzett adatok szerint gyakran fogyasztott nagyobb mennyiségű alkoholt. A szemle során idegenkezűségre utaló adat, nyom nem merült fel.

A másik eset Ormosbányán történt, ott egy 51 éves férfit találtak holtan otthonában, ugyancsak hétfőn. A helyszíni szemle során a rendőrök megállapították, hogy a lakás több ablakából hiányzik az üveg, amit az ott egyedül élő férfi csak függönnyel pótolt. Az áldozatot már korábban is kezelték kórházban fagyásos sérüléssel, ahonnan saját felelősségére távozott. A kályha tűzterében csak kihűlt hamut találtak a rendőrök. A szemle során idegenkezűségre utaló adat, nyom nem merült fel – közölte a szóvivő.

Mindkét esetben közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a két haláleset pontos körülményeit a rendőrség.Sporthírek