Újabb két amerikai városban tiltották be a lógó nadrágokat

Az Egyesült Államok két városában betiltották az olyan laza nadrágok viselését, amely alól kilátszik viselőjének alsónadrágja – közölték önkormányzati tisztségviselők szerdán. Az ország déli részén található Louisana állam egy másik városában már ötszáz dolláros büntetésre, és akár fél év börtönre is számíthat az, aki nem az előírásoknak megfelelően hordja a nadrágját. Atlanta is fontolgatja ennek a divatnak a betiltását.

Alexandria város tanácsa egyhangúan fogadta el azt a szabályt, amely megtiltja az alsónadrágot láthatóvá tévő nadrágok viselését – közölte egy önkormányzati tisztségviselő. “Így öltözködni egyszerűen nem illő és nem helyes” – mondta az AFP francia hírügynökségnek Louis Marshall.

A szintén Louisana államban található Shreveportban, bár nem egyértelmű többséggel, szintén elfogadták a ruhaviselést szabályozó törvényt. A jogszabályt beterjesztő Calvin Lester közölte: “ez a divat idétlen, illetlen és tiszteletlen”.

A Connecticut állambeli Stratford városa a héten elutasított egy hasonló szabályozást, miután ellenzői azzal érveltek, hogy az alkotmányellenes, és egy kisebbséget támad. Civil szervezetek szerint a szabályozás a feketék ellen irányul, mert főleg ők hordják a derék alá csúszó nadrágokat.

A Lousiana államban található Delcambre városban már betiltották az alsónadrágot láthatóvá tevő laza nadrág viselését: a szabályt megszegők ötszáz dollár pénzbüntetést, és akár fél év börtönbüntetést is kaphatnak. Atlantában a héten vitatja meg a városi tanács a tervezetet, de ott nem lennének ilyen szigorúak, csak kis pénzbüntetést terveznek, és nem zárnának börtönbe valakit azért, mert nem megfelelően öltözködik.

A tiltás egyik ellenzője megjegyezte: a rendőröknek fontosabb dolguk is van, minthogy fiatal fiúk, lányok után rohangáljanak, és a nadrágjukat nézzék.Sporthírek