Újabb illegális húsüzem akadt horogra

Újabb illegális húsüzemet fedeztek fel a fővárosi és Pest megyei állategészségügyi hatóság emberei Budapesten, a XVII. kerületben. A húsfeldolgozó egy régi, használaton kívüli strand területén üzemelt.

Három tonna húskészítményt és húsalapanyagot találtak a rendőrök és az állategészségügyi hatóság munkatársai Budapesten, a XVII. kerületben. A húsüzemet először szerdán akarták átvizsgálni, de a telepre a szakembereket nem engedték be, pénteken ezért a rendőrökkel együtt, házkutatási paranccsal tértek vissza – mondta el Hajós Ádám, a fővárosi és Pest megyei állategészségügyi hatóság illetékes főállatorvosa a Független Hírügynökségnek. Hozzátette, hogy az üzemet szerda óta megpróbálták kiüríteni, ennek ellenére pénteken délelőtt még 3 tonnányi húst találtak.

Hajós András elmondta, hogy a lefoglalt húsokat már elszállították, hamarosan megsemmisítik. Az egyik padláson úgynevezett előnyomott műbeleket is találtak, amelyeket a töltés után azonnal forgalomba lehetett volna hozni a rajta szereplő ismert márkanévvel. A húsfeldolgozó tulajdonosát maximum 3 millió forintos bírsággal sújthatják.

A rendőrség ártalmas közfogyasztási cikkel való visszaélés miatt indított eljárást az ügyben.