Újabb falbontók buktak le – már elõzetesben vannak a betörõk

Falbontás közben értek tetten a rendõrök két betörõt a napokban Budapesten, a VIII. kerületben. A fiatalok egy közértbe akartak bejutni ezzel a módszerrel, de nem jártak sikerrel. Azóta mindketten elõzetes letartóztatásban vannak.

A rendõröket múlt hét csütörtökön riasztották a VIII. kerületi, Dankó utcában lévõ bolthoz. Átvizsgálták a címen található lépcsõházat, ekkor látták, hogy a lépcsõ alatti vasajtót felfeszítették és megrongálták, ezen kívül meg volt bontva a mellette lévõ téglafal is. A rendõrök még a helyszínen átvizsgálták egy férfi ruházatát, mint kiderült, feszítõvas és vasreszelõ volt nála. A lefülelt betörõ azt mondta, az volt a terve, hogy falbontással jut be a közértbe. A helyszínrõl összesen hat embert állítottak elõ, közülük kettõt gyanúsítottként, míg a többieket tanúként hallgatták ki. Az érintett boltban ekkor egyébként másfél millió forintot érõ áru volt.

Nemrég már történt hasonló eset a fõvárosban, akkor a rendõrök egy négyfõs társaságot kaptak el, akik szintén a VIII. kerületben próbáltak meg ezzel a módszerrel betörni. A csapat a Kis József utca egyik lakásának falát bontotta ki, majd az üregen át átmásztak a szomszédba, ahol különbözõ értéktárgyakat zsákmányoltak.