Újabb eredménytelen bértárgyalás a BKV-nál

Csütörtökön ismét eredménytelenül ért véget a bértárgyalás a BKV vezetősége és a dolgozókat képviselő szakszervezetek között. Az érdekképviselet ezért továbbra is fenntartja a szeptemberi sztrájk lehetőségét.

Csütörtökön délelőtt ismét tárgyalóasztalhoz ültek a BKV vezetői a dolgozók 85 százalékát tömörítő Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSzSz) képviselőivel, ám újra eredménytelenül zárult a megbeszélés – mondta el a Független Hírügynökségnek Nemes Gábor, a VTDSzSz alelnöke.
Mint mondta, a szakszervezet kitart amellett, hogy az év elején megkapott havi 15 ezer forintos – átlag hét százalékos – béremelésen túl, most újabb 6 százalékos emelést kapjanak a dolgozók visszamenőleg. A BKV menedzsmentje azonban ezt elutasította, állításuk szerint csak béren kívüli juttatásokról tudnának tárgyalni, amit azonban az érdekképviselet nem fogad el.

A VTDSzSz a sikertelen tárgyalások miatt korábban már sztrájkot hirdetett szeptember 4-re üzemkezdettől egészen délután 1 óráig.

Nemes Gábor elmondta azt is hogy, a megbeszélésen szóba került az esetleges munkabeszüntetés idejére az úgynevezett elégséges szolgáltatás. A közlekedési vállalat vezetői azt szeretnék, ha az érintett időszakban az összes metrókocsi elindulna, a buszoknak, villamosoknak és troliknak pedig 80 százaléka közlekedne. A szakszervezeti alelnök szerint azonban ez nem lenne igazi sztrájk. A felvetésre pénteken reagálnak, délelőtt ugyanis folytatódnak a tárgyalások.