Újabb engedmény a szigligeti tiltakozóknak

Mégsem kezdik el ezen a héten a szigligeti fasor ritkítását, a civilek nyomására hétvégén még újra átnézik, hogy melyik fa menthető meg. A fakivágást így várhatóan hétfőn kezdik el. A Balaton parti település fasorából a Veszprém megyei közútkezelő akar több fát is kivágni, mert véleményük szerint korhadtak és balesetveszélyesek.

A fasor a közútkezelő társaság szerint balesetveszélyes, a több évtizedes fák ugyanis korhadtak és egy nagyobb szél bármikor kidöntheti azokat. A ritkítást már kedden elkezdték volna, a civilek tiltakozása miatt azonban a munkát elhalasztották.

A favágással megbízott vállalkozó most újabb engedményt tett: megállapodott a helybeliekkel, hogy pénteken és szombaton független szakértővel újra végigjárják a fasort. A tervek szerint legalább 62 fát vágnának ki, de hogyha az újabb bejáráson találnak még megmenthető nyárfát, akkor azt meghagyják – mondta el a Független Hírügynökségnek Pozsgay Attila erdőmérnök, vállalkozó.

Az elkorhadt fákat jövő héten hétfőn azonban mindenképp elkezdik kivágni. Még akkor is, ha a munkához rendőri biztosítást kell kérni.Sporthírek