Újabb egyeztetésekben állapodott meg Mikola és Molnár

Konkrét lépésekben nem, az egyeztetések folytatásában viszont megegyezett Molnár Lajos (SZDSZ) egészségügyi miniszter és Mikola István fideszes egészségügyi politikus szerda délutáni első találkozójuk után.

Bár szóba került az is, hogy esetleg változna az új finanszírozási szerződések aláírásának április elsejei időpontja, Molnár Lajos azt mondta, úgy gondolja, tartani fogják a dátumot. A miniszter közölte, ebben a kérdésben nincs ellenzéki vagy kormánypárti kórház vagy beteg, és az egészségügyi intézményeknek is a zavartalan betegellátás biztosítása a céljuk.

A szerdai egyeztetés után elhangzott, az önkormányzatok pártállástól függetlenül megkezdték az egyeztetést a területileg illetékes egészségügyi biztosítóval az új finanszírozási szerződésekről.

Mikola István a Fidesz egészségpolitikusa elmondta, hogy a miniszterrel folytatott megbeszélésen ismét hangot adott annak az aggodalmának, hogy nagyon nehéz, kaotikus helyzet van az egészségügyben és aggódik a betegekért. Beszélt arról is, hogy fontosnak tartaná azt, hogy egészségügyi miniszter és a kormány is vegyen részt a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal találkozóin, ahol a betegjogi szervezetek is el tudnák mondani véleményüket.