Újabb drogfogás Budapesten – felszámoltak egy marihuána terjesztő bandát

Több kilogramm marihuánát foglaltak le a rendőrök Budapesten – az eset összefügg a két héttel ezelőtti, 14 kilós drogfogással. A feltételezések szerint a korábbi és mostani akcióval sikerült felszámolni egy bandát, amely leginkább Zuglóban terjesztette a kábítószert.

Egy korábbi kábítószerfogás folytatásaként hétfőn újabb terjesztőkre csaptak le a rendőrök Budapesten. Még két héttel ezelőtt egy Belgiumban bérelt autót állítottak le a XIV. kerületi Tihany utcában – a kocsiban lévő két bőröndből összesen 14 kilogrammnyi marihuána került elő. A sofőrt még akkor elfogták.

A drogcsempész kapcsolatainak feltérképezése után egy újabb férfit azonosítottak be a rendőrök. A 35 éves fiatalembert hétfőn fogták el, amikor egy autóból szállt ki. Sporttáska volt nála, amelyben összesen két kilónyi marihuánát találtak fél kilogrammos vákuumcsomagokban. Nem egyedül volt azonban a kocsiban. A jármű sofőrjéről kiderült, hogy körözik, ráadásul nála is hasonló kiszerelésben találtak ugyanannyi drogot. Mindkettőjüket őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

Ródler Norbert, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Szolgálatának vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: a három elfogott férfi minden bizonnyal egy hierarchikusan felépülő banda terjesztője volt. Valószínűleg voltak még kisebb elosztóik. A gyanú szerint a banda külföldről behozott marihuánát terjesztett.