Újabb ,,cirkusz” a Búza téri piacon

Miskolc – Két napja arról számoltunk be, hogy a virágárusok elküldték a miskolci Búza térről a kerítésépítő munkásokat, így csatát nyertek. Vasárnap viszont a pecsenyések már rosszul jártak.

Nem enyhülnek a hullámok, nem csitulnak a kedélyek Miskolc ,,éléskamrája” körül.
Szombaton még nyitva voltam, mára virradóra azonban kerítést húztak a pecsenyesor körül is – mondta Vinter Imre kereskedő. – Nem csak én jártam így, hanem mások is. Annak ellenére, hogy jelenleg is érvényes működési engedélyünk van. A saját tulajdonunkban nem folytathatjuk tevékenységünket, ráadásul az értékeink is ott vannak.

A rendőrök is

A körülkerített részre senkit nem engedtek be, a kereskedők is csak egyesével, rendőri felügyelet mellett mehettek be a pénztárgépükért és egyéb értékeikért. A hírek szerint tizennégyen kerültek hasonló cipőbe.
A hírek szerint helyhasználati engedélyüket február 28-ai hatállyal vonták vissza, ezt azonban megfellebbezték, jogerős határozat pedig még nem született. A pecsenyések szerint ráadásul a műemlékvédelem visszavonta az építési és a bontási engedélyt, így a Búza téren jelenleg nem csinálhatnának semmit.

Délután négykor

Felhívtuk Veres Istvánt, a Városgazda Kht. ügyvezető igazgatóját, aki azt a tájékoztatást adta, hogy vasárnap délután 4 órakor sajtótájékoztatót tart a társaság Győri kapuban lévő székhelyén.

KT