Újabb bábolnai földügy a szocialista polgármesterrel szemben

Újabb ügyészségi eljárás zajlik Bábolna MSZP-s polgármestere, országgyûlési képviselõ ellen egy földterület gazdasági társaság kezébe átjátszása ügyében, hûtlen kezelés gyanújával – mondta pénteken Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója. A hûtlen kezelés miatt Budai azt követeli, hogy Horváth Klára azonnal vonuljon ki a közéletbõl.

Egy 2007. õszi földeladás miatt nyomoz a Központi Nyomozó Fõügyészség Horváth Klára, Bábolna MSZP-s polgármestere és parlamenti képviselõje ellen – tudta meg Budai Gyula, amikor egy korábbi földügyben, szintén Horváth személyével kapcsolatban kihallgatták õt tanúként.

Egy 240 hektáros föld értékesítésérõl van szó, amit közérdekre hivatkozva a polgármester kezdeményezett 2007. tavaszán ipari park céljából, noha az ehhez szükséges terület már rendelkezésére állt az önkormányzatnak – mondta Budai Gyula. A pályázatot két magánszemély nyerte 227 millió forint összegû ajánlattal szeptemberben, majd rövidesen kezdeményezték a szántó mûvelésbõl kivonást és ipari parkká átsorolást. A szerzõdéskötés után egy hónappal pedig a tulajdoni lapon megjelent egy bank és egy cég vételi és jelzálogjoga. Törvény ugyanis tiltja gazdasági társaságnak termõföld megvásárlását, vagyis az átsorolással játszották ki a tilalmat – hangsúlyozta Budai Gyula. Mint mondta, a két magánszemély elismerte, õk csak strómanok voltak, a készpénzes vételárat a két cég fizette, amit az is alátámaszt szerinte, hogy mindketten BAR-listások voltak. Az is kiderült, a pályázatot is Horváth Klára készítette – mondta a Magosz szövetségi igazgatója.

Az így megszerzett föld értéke az átsorolással 4-5-szörösére emelkedett, ezért merül fel a hûtlen kezelés gyanúja – mondta Budai Gyula. A gazdasági társaság tulajdonosa ráadásul annak idején segédkezett Horváth Klárának a válásakor sorra került vagyonmegosztásban néhány éve – tett hozzá.

Rövid idõn belül ez már a második büntetõeljárás Horváth Klárával szemben bábolnai földeladás miatt, ezért a politikus azonnal vonuljon ki a közéletbõl – követeli Budai Gyula.Sporthírek