Újabb alkotással gyarapodott a TehénParádé

Kedden délelőtt mutatták be a szervezők TehénParádé legújabb alkotását a budapesti New York Palotában. A Manooi Light Creations tervezőcsoport Tejút nevű tehenének különlegessége, hogy több mint 13 000 Swarovski kristály felhasználásával készült – közölte a Független Hírügynökséggel a Tehénparádé főszervezője.

Csikós Gergely érdeklődésünkre elmondta: az alkotás a TehénParádé legértékesebb darabja. Csak az anyagköltsége meghaladja a két millió forintot. Ez indokolja, hogy a meglepetés tehén nem utazik a vidéki állomáshelyekre.

A rendezvény főszervezője érdeklődésünkre elmondta: az utazó kiállítás félidejéhez érkezett. A TehénParádé honlapján 24.562 szavazatot adtak le a tehenekre. Az eddigi kedvencek a “Világ gyerekszemmel”, a ” Nagy naptehén”, valamint a “Coke zenetehén”, közölte Csikós Gergely.

A TehénParádé alkotásai Pécs után, szerdán délelőtt Debrecenbe érkeznek, ahol szintén egy hétig láthatók majd. Ezt követően Debrecenben egy újabb hétig, majd Budapesten két hétig állítják ki a művészi tehéncsordát.

Az utazó kiállítás végén a TehénParádé a szervezői az összes elkészült munkát elárverezik a New York Palotában. A szeptember 22-diki aukció bevételéből a krónikus beteg gyerekek élményterápiás táboroztatását szervező Bátor Tábor Alapítványt támogatják.

További információ a rednezvényről a: www.tehenparade.hu oldalon olvasható.