Újabb áldozatai vannak a görög erdőtüzeknek

Hatra nőtt a halálos áldozatok száma Görögországban, ahol a heves erdőtüzek pusztítanak a Peloponnészoszi-félsziget déli részén. A kedvelt üdülőhely, Areopolisz hoteljeit és város egyes részeit teljesen kiürítették. Az athéni magyar nagykövetség a kora esti órákig nem kapott hírt arról, hogy magyar turisták megsérültek vagy veszélybe kerültek volna.

Négy áldozat – két pár – akkor halt meg, amikor hoteljük közelében a lángok elvágták előlük az utat. Életét vesztette egy tűzoltó is, ő szívinfarktust kapott oltás közben. A hatodik áldozatról egyelőre nem tudni, milyen körülmények között vesztette életét – egyes, meg nem erősített információk szerint ő is tűzoltó.

A lángok a Tajgetosz hegység nyugati oldalán csaptak fel egy napja. A tűzoltók 100 tűzoltókocsival, két repülővel és három helikopterrel oltanak, munkájukat erős szél nehezíti.

A környéken két kisebb települést, egy üdülőtelepet és egy kolostort ki kellett üríteni. Lada helységben, az ókori olimpiák első diszkoszvető versenyének helyszínén 20 ház égett le.

Erdőtűz pusztít Lakóniában is a Párnon hegyen, illetve az ország nyugati, északnyugati részén, a Pindosz hegységnél.

Az érintett körzetekben a görög belügyminiszter szükségállpotot hirdetett ki.

Görögországban a nagy hőség és szárazság miatt június óta rengeteg erdőtűz pusztított. 16-an meghaltak, több ezer hektár terület leégett, többtucat háza megsemmisült.