Újabb 30 napot kaptak a kecskeméti húsbotrány gyanúsítottjai

Újabb 30 nappal meghosszabbította a kecskeméti húsbotrányban érintett Patyi Kft. tulajdonos ügyvezetőjének és helyettesének előzetes letartóztatását a Kecskeméti Városi Bíróság. A március 2-án elrendelt intézkedés meghosszabbítására a Független Hírügynökség információi szerint a még mindig tartó nyomozás miatt volt szükség.

A cég tulajdonos ügyvezetője és helyettese ellen rossz minőségű termék forgalomba hozatala miatt folyik elsősorban az eljárás, de az ügyvezető ellen a hatósági zár feltörése, és a romlott hús eltűntetésének kísérlete miatt is folyik a nyomozás. Emiatt gyanúsítottként hallgatták ki a cég másik két alkalmazottját is, akik egyelőre szabadlábon védekeznek.

A romlott húsokat, húskészítményeket tároló raktárat és az ezeket értékesítő boltot működtető cég igazgatóját és helyettesét március 1-jén tartóztatták le a rendőrök.

A cég raktárjában és boltjában az állategészségügyi szakhatóság emberei egy lakossági bejelentés után kezdtek vizsgálódni. A két helyen több tonna, részben lejárt szavatosságú, részben romlott és átcímkézett húskészítményeket és tejtermékeket találtak az ellenőrök.