Jövő szerdáig kell hitelesíteni az elektronikus felsőoktatási jelentkezéseket

Február 23-ig hitelesíthetik jelentkezésüket azok, akik az e-felvételit választották, vagyis az interneten töltötték ki az űrlapokat a határidőig, kedd éjfélig. A hitelesítés ugyanolyan elengedhetetlen, mint a jelentkezési lapok aláírása – hívják fel a figyelmet a felvi.hu honlapon.

A hitelesítés elvégezhető az Ügyfélkapu segítségével, vagy postázni is lehet a hitelesítő adatlapot. A hitelesítő adatlap az e-felvételi felületéről nyomtatható ki, majd aláírva erre a címre kell visszaküldeni: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190.

Aki nem feltölti, hanem utólag beküldi a pontszámításhoz szükséges eredményeit igazoló dokumentumok másolatait, célszerű ezeket és a hitelesítő adatlapot együtt, egy borítékban postára adnia – olvasható az ajánlásban.

Az Ügyfélkapu használatához regisztrálni kell az okmányirodában, ezután az e-felvételi felületén található hitelesítés funkció használatával a két rendszerbe történő párhuzamos bejelentkezés után a hitelesítés automatikusan megtörténik.

A hitelesítő adatlap feldolgozásáról és az ügyfélkapus hitelesítésről is értesítést kapnak a jelentkezők e-mailben. Ha sikerült a hitelesítés, az adataik bekerülnek a központi felvételi nyilvántartásba.
– Független Hírügynökség –