Jön a fogyasztó csodapirula?

Jön a fogyasztó csodapirula?

Tíz kiló fogyás hat hónap alatt? A kutatók szerint hamarosan kapható lesz az a fogyókúrás gyógyszer, amivel ez elérhető.

A Koppenhágai Egyetem kutatói annak a tezofenzin nevű hatóanyagnak a hatását vizsgálták, amelytől szakemberek azt várják, hogy a közeljövő leghatékonyabb fogyasztó pirulája lesz.

Összesen 200 férfin és nőn tesztelték a tablettát úgy, hogy azt hat hónapon keresztül naponta egyszer szedték be a kísérleti alanyok egy része. A teszteredmények bebizonyították, hogy azoknak, akik kaptak a csodapirulából, nyolcszor nagyobb volt az esélyük 10 kiló leadására, mint azoknak, akik csak placebót kaptak.

A Lancet orvosi szaklapban publikált tanulmány szerint átlagosan nagyjából 10 kilót fogytak fél év alatt azok, akik szedték a fogyasztótablettát – ez pedig kétszer akkora súlyveszteség, mint amit a most kapható pirulákkal lehet elérni.
Szakértők úgy vélik: a tezofenzin, amelyet eredetileg az Alzheimer- és a Parkinson-kór kezelésére fejlesztettek ki, az agyban keletkező három, az éhségérzetre hatással levő vegyület szintjét változtatja meg, a szerotoninét, a dopaminét és a noradrenalinét.

A kutatók ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy a szernek komoly mellékhatásai lehetnek: émelygés, hasmenés, szorulás, álmatlanság vagy hangulatváltozás.
Valószínűleg jövőre indulhatnak el a fogyasztótabletta nagyszabású kísérletei, és három éven belül már kapható is lesz a szer.

Forrás: Stop