Új világrekord – tizennyolc napig tartott a finn karaoke-maraton

Egy apró hiba vetett véget az egyik finn karaoke klub éneklő-maratonjának hétfőn, ám ennek ellenére új világrekord született: 18 napon át megállás nélkül daloltak a résztvevők. A Kouvola Karaoke Club nevű helyen július 2-án kezdték a rekordkísérletet, és a Guinness Világrekordok Könyvének bizottsága július 21-én nyújtotta át a világrekordról szóló tanúsítványt a szórakozóhelynek, miután megdöntötték a korábbi, 214 órás csúcsot. Azt egy kínai mulatóhely tartotta eddig.

A finn csapat a tervek szerint 600 órán keresztül (azaz 25 napon át) akart non-stop énekelni, de 446 óra 4 perc és 5 másodperc után véget ért a kísérlet. Ezt a teljesítményt azonban hitelesítették. Azért kellett abbahagyni az éneklést, mert véletlenül egy olyan számot játszottak újra, ami az azt megelőző két órában már szólt egyszer, ez pedig szabályellenes volt.

“Először szomorúak voltunk, hogy a maratonnak emberi hiba miatt kellett félbeszakadnia. De az eredmény nagyszerű, a rekord kétszer olyan hosszú, mint az előző volt” – mondta a klub vezetője, Arto Nikunen az AFP hírügynökségnek. A Helsinkitől 135 kilométere északkeletre fekvő Kouvolában szerdán egy nagy bulival ünnepelik meg a világrekordot.Sporthírek