Új szolgálati hely: 1 intézmény, 2 ország, 4 testület

Új szolgálati hely: 1 intézmény, 2 ország, 4 testület
A szervezett bűnözés és az embercsempészés megakadályozásában is segít az ártándi közúti határátkelőn pénteken átadott Magyar-Román Közös Kapcsolattartási Szolgálati Hely (KKSZH).

A Magyarország és Romániai között múlt évben aláírt államközi szerződés alapján létrejött, közösen működtetett objektum egyetlen az országban, amely négy testület – a hazai és a román határőrség és vámhivatal – szolgálatában áll.

Példás együttműködés

Az ünnepélyes avatáson megjelent Berta Krisztina, a Belügyminisztérium helyettes-államtitkára, valamint Florin Sandru, a román Közigazgatási és Belügyminisztérium államtitkára köszöntőjében egyaránt hangsúlyozta: a KKSZH feladata a határok biztonságának növelése, továbbá a hatékonyabb fellépés a szervezett bűnözés, az illegális migráció, a kábítószer kereskedelem és a nukleáris anyagok csempészése ellen. A szolgálati hely a szakmai munkában hatalmas előrelépést hozhat – tették hozzá.

A KKSZH-ban folyó munka nagyfokú bizalomra alapoz, mert itt a két országot érintő legérzékenyebb információk cserélődnek ki – folytatta a köszöntések sorát Samu István határőr dandártábornok, a határőrség rendészeti főigazgatója. – Amelyik ügyet korábban néhány nap alatt sikerült elintézni, az most néhány óra alatt sikerülhet. Ennek a szolgálati helynek a kialakítása a román és a magyar határőrség között már korábban kialakult rendkívül jó együttműködés eredménye.

K. Zs.