Új székházban a Budapesti Értéktőzsde

Hétfőtől új székházban, az Andrássy út 93. szám alatt álló egykori Herzog Palotában kezdi a kereskedést a Budapesti Értéktőzsde (BÉT). A börze öt plusz öt éves bérleti szerződést kötött a tulajdonosi kört képviselő A1 Csoporttal.

Az egykori Herzog Palota 2006-ban került az A1 Csoport által képviselt brit cég tulajdonába, amely egyben a társaság befektetési partnere is volt az ügyletben. Az ingatlanfejlesztőként is tevékenykedő A1 277 millió forintot fordított a 19. században épült, patinás épület felújítására; az átalakítás csaknem egy évig tartott, 2500 négyzetméteren. A projekt teljes költsége csaknem kétmilliárd forintra rúg – olvasható az A1 Csoport csütörtöki közleményében.

A BÉT 2006. októberében kötött hosszú távú bérleti szerződést a jövőben Tőzsde Palota néven működő ingatlanra. A tranzakciót az A1 Csoport és a CB Richard Ellis nemzetközi ingatlan-tanácsadó hozta tető alá.

Korábban a Herzog Mór Lipót nevét viselő villa adott otthont a legnagyobb magánkézben lévő hazai műgyűjteménynek. A fénykorában több mint 3 ezer darabból álló kollekció egy részét ma a Szépművészeti Múzeumban őrzik.