Új párt élén készül a választásokra Torgyán József

A választóknak valós alternatívát kínáló politkai erő lesz a következő országgyűlési választásokon a Megújuló Magyarországért Mozgalom a szervezet vezetője, Torgyán József szerint. Az új politkai erőt kisgazda alapokra kívánja építeni Torgyán József, aki úgy érzi, az ország mostanra olyan rossz állapotba került, hogy már ő sem maradhat tétlen. Torgyán József szerdán, a “párt zászlóbontása” előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: az MSZP-SZDSZ koalíciót bukott politikai erőnek tekinti, de úgy gondolja, hogy a Fideszt sem fogadják el igazán a választók, ezért alakították meg a Megújuló Magyarországért Mozgalmat. Torgyán József támogatná, hogy előrehozott választások legyenek az országban.

A Megújuló Magyarországért Mozgalom alapvetően a kisgazda hagyományokra épít, de szükségesnek tartják, hogy nyissanak az “intellektuellek és a fiatalok” felé – tette hozzá Torgyán József. Az egykori kisgazda pártelnök szerint azért kellett új néven mozgalmat alapítania, mert a kisgazda szóból szitokszót csináltak, amit részben a sajtó hibájának tart, holott a Független Kisgazda Párt volt a legtisztességesebb, leginkább korrupciómentes párt.

Torgyán József élesen bírálta a kormányt, szerinte ugyanis Magyarországnak nincs valós külpolitkája, mert Külügyminisztérium van, de Göncz Kingát nem tekinti külügyminiszternek, ahogyan szerinte az MSZP-SZDSZ kormány sem. Torgyán ugyancsak kritizálta az országban jelenlévő multinacionális tőkét, amely szerinte zsákmánynak tekinti az országot és 100 milliárdokat von el a költségvetésből.Sporthírek