Új név-új arculat – 10 éves a Mű-Terem Galéria

Kortárs kiállítással és virtuális galéria elindításával ünnepli fennállásának 10. évfordulóját a Mű-Terem Galéria. A budapesti Falk Miksa utcában található kiállítóhely és aukciósház ebből az alkalomból nevet is változtat – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Virág Judit, galériatulajdonos.

Ezentúl Virág Judit Galéria és Aukciósházként működik tovább a Mű-Terem Galéria, mondta el a névadó-tulajdonos. A galéria kibővíti eddigi profilját, és ezentúl a kortárs magyar művészet menedzselését is vállalja, tette hozzá Virág Judit. Ennek jegyében nyílik szombaton a Független festmény című kortárs kiállítás.

A tárlat egyik kiállítója, Konok Tamás festőművész elmondta, március idusa fordulópont a magyar kortárs képzőművészet életében. Ugyan idő kell ahhoz, hogy a kortárs művészetet a közönség elfogadja, de elindult egy folyamat, vélekedett Konok Tamás.

A Virág Judit Galéria és Aukciósház április 30-án indítja útjára virtuális galériáját, mely a kiállítóhely honlapján látható a www.viragjuditgaleria.hu oldalon. A havonta megújuló tematikus tárlatok régi külföldi és hazai kiállítások felelevenítése mellett, kortárs gyűjteményeket is bemutatnak majd.