Új kór az e-mail-függőség – Napi Gazdaság

E-mail-mentes péntekeket vezetett be egy amerikai vállalkozás. A cég vezetése megelégelte, hogy az egymástól néhány méterre ülő munkatársak is elektronikus levélben közlik egymással mondandójukat, ahelyett, hogy élő szóban beszélnék meg mindezt – írja a Napigazdaság. Főleg a fiataloknál figyelhető meg ez a probléma, többeknél a társas kapcsolat is romlott.

Egy New York-i egyetem kutatása szerint lassult a munkavégzés, de a legnagyobb kárt az okozta, hogy sokan félreértelmezik az írott szöveget, nem ismerik fel annak hangulatát, valódi szándékát. A beiktatott mosolygó arcocskák vagy más magyarázatok is csak tovább fokozták az értelmezési zavart. A legtöbben pedig a főnöküktől kapott e-mailt értik félre, amiben valószínűleg a stressz is közrejátszik, jegyzi meg a kutatás.

Emiatt egy chicagói cég vezérigazgatója csak a hosszú szövegek továbbítását engedélyezte e-mailben, vagy ha feltétlenül szükséges, hogy nyoma maradjon a mondandónak. Azt pedig egyenesen megtiltotta, hogy elektronikus levélben küldjék el például a felmondást, vagy az alkalmazottak munkájának értékelését,Sporthírek