Új kifutót kapott a Budakeszi Vadaspark medvepárja

Átadták a Budakeszi Vadasparkban a nemrég érkezett két medve új kifutóját szerdán. Így már 35 állatfaj csaknem 150 egyede figyelhetõ meg a parkban testközelbõl. A medvéket hamarosan egy öttagú farkas falka is követi.

Ünnepélyes keretek között szerdán adták át a Budakeszi Vadasparkban az új medvekifutót. Az érdeklõdök ezentúl testközelbõl figyelhetik meg a február elején érkezett két mackót: Vackort, a kétéves nõstényt és Móricot az ötéves hímet.
A kifutó építése még tavaly kezdõdött. Szükség volt egy olyan terület kialakítására, amely az állatok számára is megfelelõ és ahol az érdeklõdõk biztonsága is garantált. Ez utóbbit szolgálja – a többi között – a három méteres úgynevezett kiugrás gátlóval felszerelt kerítés és a belsõ oldalára szerelt villanypásztor. A szakemberek szerint szükség van az aprólékos biztonsági rendszerre, hiszen a nõstény állat testsúlya 140, míg a hímé 310 kilogramm.

A medvéknek egyébként naponta 15 kilogramm élelmet kell elfogyasztaniuk, ez a közhiedelemmel ellentétben nem húsból, hanem elsõsorban gyümölcsbõl és zöldségekbõl áll. Állati eredetû táplálékkal hetente egyszer egészítik ki az étrendjüket.

A kifutóba kerülõ két medvét hamarosan – a párzási idõszak befejeztével – követi egy öttagú farkas család is – olvasható a Pilisi Parkerdõ Zrt. közleményében.Sporthírek