Új kiadvány az ünnepen

Programsorozattal emlékezik meg a tiszarádi önkormányzat 1956-ról, az elhurcoltakról, a munkaszolgálatosokról, az I. és a II. világháború áldozatairól.

Az ünnepi megemlékezés a református templomban kezdődik 10.30 órakor. Ünnepi hálaadó istentiszteletet tart Pocsai Vince, a kárpátaljai Kígyós református lelkésze. Az 1956-os eseményeket Markovics Attila, a megyei művelődési és ifjúsági osztály vezetője idézi fel. Az I. és II. világháború áldozatainak hősiességét Papp Endréné polgármester méltatja.

Az istentisztelet után 11.30 órakor a hősi halottak emlékművét koszorúzzák meg az emlékezők, a vasmegyeri Aranyeső népdalkör katonadalokat ad elő.

Az emlékezés után a jelen kapja a főszerepet. A faluház nagytermében  bemutatják a Közös útjaink című helytörténeti kiadványt, amelyet Tiszarád és Kígyós együtt jelentetett meg. Helytörténeti kiállítás is nyílik 12 órakor a településen összegyűjtött használati tárgyakból és egyéb közösségi emlékekből. Délután 14 órától az újonnan kialakított kézilabda-pályát avatják fel az általános iskola udvarán.

– M. Magyar László –