Új jobboldali párt alakult

Új Demokratikus Koalíció (UDK) néven új jobboldali párt kezdte meg működését. Vezetői Gorka Sebestyén és Molnár Tamás, akik tavaly ősszel a Kossuth téri tüntetés szervezői között voltak, illetve Szent-Iványi Ágnes és Bégány Attila. Szerintük az új pártra azért van szükség, mert a magyar politikai élet megosztottsága miatt a jelenlegi pártokból kiábrándultak az emberek.

A kormány illegitim és hazug, az ellenzék mű és fél a kormányzástól, a társadalom pedig belefáradt – jelentette ki az UDK pénteki bemutatkozó sajtótájékoztatóján Gorka Sebestény. Hozzátette: nincs igazi vezetése Magyarországnak, ezért új pártokra és közöttük összefogásra van szükség.

Az emberek jelentős része már kihátrált a tüntetések mögül, de ki akarnak lépni az elmúlt 17 évből is – mondta Molnár Tamás. Az új pártra utalva kifejtette: kilépnek majd a mostani polgárháborús helyzetből és egy “mini” Parlamentet is létrehoznak, erről azonban nem árult el részleteket. Molnár Tamás elmondta azt is, március 15-vel távozik a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivői tisztségéből.

A két másik vezető közül Szent-Iványi Ágnes korábban a Magyar Nőpárt elnöki tisztét töltötte be, Bégány Attila pedig alapító tagja volt a Fidesznek és az MDF-nek is.

Az UDK vezetői az új pártot a “nemzetiek” pártjának definiálják. A párt logója a nemzeti színű Erzsébet híd lesz. Gorka Sebestyén szerint már sokan jelentkeztek támogatónak.