Új játék a Vidámparkban

Március 15-i nyitónapon már kipróbálhatják az érdeklődők a Vidámpark új, Olaszországból származó játékát, a Disk’O-t. Nemcsak új játékkal kedveskedik az intézmény a látogatóknak, hanem kedvezményes napijegyel is, mellyel 2950 forintért szinte bármire fel lehet ülni, akár többször is.

A március 15-i hosszú hétvégén ismét megnyílnak a fővárosi Vidámpark kapui. A hónap további részében csak hétvégén tart nyitva az intézmény, de áprilistól minden nap várják a szórakozni vágyókat.

A parkban tavaly ősszel vezették be a kedvezményes napijegyet, amelynek nagy sikere lett. A Vidámpark vezetősége ezért úgy döntött, hogy idén is napijeggyel lehet látogatni az intézményt – április 30-ig még a tavalyi 2950 forintos áron – mondta el a Független Hírügynökségnek Tari Julianna. A Vidámpark vezérigazgatója hozzátette: a 100-140 centiméter közöttieknek, valamint a 65 év felettieknek 1950 forint a napijegy, a 100 centiméter alattiak továbbra is ingyen mehetnek a parkba.
Május elsejétől a napijegy hétköznap 3100, illetve 2100 forintba, hétvégén és ünnepnapokon 3500, illetve 2500 forintba kerül majd. A kedvezményes belépővel minden játékra fel lehet ülni, akár többször is. Kivételt csak a versenyautó, a gokart képez, valamint a nyerő játékok.

Idén egy új játékkal is bővül a Vidámpark gépparkja. A Disk’O nevű játék Olaszországból érkezett, de egyelőre csak bérlik, mivel igen drága gépről van szó – közölte Tari Julianna. A Disk’O-ra nyolc éves kortól lehet felülni. A gép lényege, hogy egy félköralakú sínpályán egy tányérszerű lap mozog. Ezen a lapon helyezkedik el a 24, motornak álcázott ülés. Üzem közben a sínpályán fel le mozog a szerkezet, és közben a tányér is forog – fejtette ki a vezérigazgató.

További újítások, hogy idén már bankkártyával is lehet fizetni, várhatóan május elsejétől üdülési csekket is elfogadnak, valamint az előre bejelentett 10 fő feletti csoportoknak 15 százalék kedvezményt biztosítanak a napijegyek árából.

A tavalyi évet – a szezon első felében tapasztalható rossz idő ellenére – a Vidámpark 11 millió 664 ezer forintos nyereséggel zárta – mondta Tari Julianna. A szezon második felében megugrott a látogatók száma, így a bevétel is. Ez lehetővé tette, hogy elvégezzék az épületek színesre festését és díszburkolatok építésére – tette hozzá.