Új Holnap: keddre meglesz

Új Holnap
Új Holnap
Keddre kiderül, mit hoz a „holnap” – azaz kire bízzák az Új Holnap című, minden jel szerint megújuló irodalmi-művészeti-közéleti folyóiratot a jövőben.

A megújulás információnk szerint főleg abban ölthet testet, hogy a felsorolt profilok közül az első válik majd hangsúlyosabbá. Ketten jelentkeztek a közelmúltban kiírt pályázatra, mindketten irodalmárok: Serfőző Simon, illetve Zemlényi Attila költők. Közülük a lap kiadói jogát gyakorló Szépmesterségek Alapítvány (önkormányzati illetékesekkel) kibővített kuratóriuma elvileg tegnap választott volna, ám a döntést technikai okokból április 3-ra halasztották.

Dobrik István kuratóriumi elnök elmondta: az előzetes értékelésbe irodalomtörténészeket, művelődéstörténészt és költőt is bevontak. Némi meglepetésként értékelhető, hogy egynél több a pályázók száma, minthogy a néhány héttel ezelőtt tartott „tapogatózó” beszélgetés során, ahova mindenkit meghívtak, aki elképzelhető lett volna az Új Holnap főszerkesztői székébe (köztük az eddigi főszerkesztőt is) egy kivételével mindenki nemet mondott a lehetőségre.