Új elnököt választ a TÖOSZ

Budapest – Új elnököt és tisztségviselőket választ keddi tisztújító küldöttgyűlésén a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ).

A legnagyobb hazai önkormányzati érdekszövetség rendezvényén Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter is felszólal.

A TÖOSZ elnöke a tavaly őszi önkormányzati választásokig Dióssy László, Veszprém polgármestere volt, de mivel nem választották újra polgármesterré, a szövetség elnöki tisztét sem töltheti be. A választási eredmények miatt több tisztségviselő is cserélődik a legnagyobb önkormányzati érdekképviselet élén, amely a 3200 hazai önkormányzatból 1743-mat tömörít.

A 202 küldött egyharmadának egyetértésével lehet valaki elnökjelölt. A keddi küldöttgyűlésen várhatóan többen is versenybe szállnak az elnöki tisztségért. A megválasztáshoz a küldöttek felénél minimum eggyel több szavazat szükséges. A tervek szerint az eddig 6 helyett 3 társelnököt választ a TÖOSZ. Az elnökség 11, a felügyelő bizottság pedig öttagú lesz.