Új célpontokra állítják a régi rakétákat

Nyírtelek – A katonai és a civil szféra határán mozogva tartják meg a munkahelyeket a nyírteleki cégnél, a Honvédelmi Minisztérium Arzenál Elektromechanikai Zrt.-nél.  Arzenál [.pdf – 478KB]

Bár a magyar honvédségi megrendelések csökkennek, elsődleges célunk a jelenlegi 200-210 munkahely megőrzése, alvállalkozók bevonása a régióból, hazai és külföldi megbízatások elnyerése katonai és civil területen egyaránt – fogalmazott hétfőn a sajtó képviselői előtt Bese Ferenc, a Honvédelmi Minisztérium Arzenál Zrt. nemrégiben kinevezett vezérigazgatója.
A nyírteleki cég tevékenységét kettősség hatja át: egyfelől harcászati rendszerek, radarok, lokátorok, rakétatechnológia (egykori szovjet hadieszközök) modernizációja a fő profilja, másfelől a civil szférában is mind markánsabban jelenik meg ajánlataival.

Ilyen például a biztonságtechnika, a külső és belső térfigyelő valamint beléptető rendszerek gyártása, beüzemelése. Folytatják a honvédségből kivont eszközök átalakítását és értékesítését, ez továbbra is meghatározó tényező az üzleti tervek teljesítésében.

– Nyéki Zsolt –