Új az elnök Erdőbényén

A kádárok földjének önkormányzata a kulturális hagyományok megőrzése céljából hozta létre az Erdőbényéért Közalapítványt.

A tagság a minap új elnököt állított a kuratórium élére Molnár Zsigmond személyében. Mint azt a frissen megválasztott, szerteágazó érdeklődési körrel rendelkező úr elmondta lapunknak, két fő esemény domborodik ki a község éves programjában a szüreti napokon kívül, a tavaszi Kádárnapok, illetve az Erdőbényéről elszármazottak találkozója. Az alapítvány elsősorban az előbbiben vállal főszerepet, de segítséget nyújt az alapító önkormányzat szinte minden, kulturális eseményre irányuló tevékenységében.

Mivel nagyon rövid ideje gyakorlom az új tevékenységi kört, nem igazán tudom megmondani, milyen elfoglaltságot jelent majd a tisztség a hétköznapjaimban, de ahogy látom, nem fogok unatkozni – sorolja az elnök.

A rendezvények manapság szinte megvalósíthatatlanok támogatók nélkül, a szponzorok felkutatása rendkívül időigényes. Pályázatok elkészítésén is töröm az agyam, egyszóval lesz teendő bőven. Össze kell dugnom a fejem a kollégáimmal, a már megszokott események mellé jó lenne kitalálni valami újat. Erdélyben két településsel van jó viszonyunk. A miénkhez hasonló szervezet működik Mezőfelén, Csomafalvával viszont az önkormányzatunk tart kapcsolatot, aminek köszönhetően sikerült megvalósítani gyermekek csereüdültetését. Bízom abban, gyümölcsöző lesz az alapítvány munkája a jövőt illetően – mondja zárszóként az új elnök.

SFL