Új állatok a veszprémi állatkertben

Indiai antilop gidák és vörös vari hármas ikrek várják a veszprémi állatkert látogatóit még a nagy hőségben is. Az állatok a napokban születtek és már beilleszkedtek környezetükbe. A vadasparkban a héten megnyílik a “Böbe majom tanodája” is, ahol szeptembertől kihelyezett biológiaórát tartanak majd iskolásoknak.

Két bak és egy nőstény gidával bővült a veszprémi antilopcsapat és még egy állatot várnak a napokban. A kicsik még szopnak, de hamarosan ők is szilárd táplálékot kapnak majd, főleg gyümölcsöt, és fűféléket. Az indiai antilopnál a vemhesség 5-6 hónapig tart, a természetben az anyjuk egy hetes korukig fűbe fekteti, elrejti a kicsinyeket,hogy ne essenek a vadak áldozatául.

A vörös vari csapat is bővült, méghozzá hármas ikrekkel. Naspolya, Galagonya és Berkenye már jól beilleszkedtek környezetükbe, étvágyuk is van, kedvencük a gyümölcsjoghurt. A variknál ezzel pótolják a fehérjét, mert a rovarlárvát nem igen szeretik.

A Gulya dombi állatsimogatóba is új csemeték születtek, és két kecske mama még ellés előtt áll. Török László a Kittenberger Kálmán Növény – és Vadaspark igazgatója elmondta, csütörtökön átadják az uniós pénzből épült “Böbe majom tanodája” elnevezésű oktató- és kiállító házat is, ahol szeptembertől kihelyezett biológiaórát is tartanak majd az iskolásoknak.