Új állatmenhelyet építettek egy multinacionális cég dolgozói Miskolcon

Új helyre költözhet egy életveszélyes helyen mûködõ miskolci állatmenhely. A költözést a városban mûködõ Bosch-csoport alkalmazottai is segítették. Az új helyen a napokban felépítették a menhelyen élõ csaknem háromszáz állat új otthonát.

A két miskolci gyár dolgozói csaknem 500 kutya- és macska befogadására képes, három szobás épületet szereltek össze, a hosszú idõn keresztül gyûjtögetett faanyagból az állatmenhely új helyén. Kisfalvi Nyina, a Miskolci Állatsegítõ Alapítvány vezetõje elmondta, hogy a segítség az utolsó pillanatban érkezett, hiszen a környéken leesett, nagymennyiségû hó olvadása olyan földcsuszamlásokat okozhat a menhely jelenlegi területén, mely több száz megmentett állat életét veszélyezteti. Ezért jelentett számukra sokat a segítség, hiszen így az állatok rövidesen beköltözhetnek új lakhelyükre.

Az adományokból fenntartott állatmenhely az elmúlt 10 évben több mint 5000 állatnak talált gazdát.

Az új épület felépítésében a két miskolci Bosch gyár csaknem ötven dolgozója vett részt – közölte a Független Hírügynökséggel Suszter Szabina, a Robert Bosch Power Tool Kft. munkatársa.