Friss hírek

2010.09.16. 17:15

Harmincmilliós adomány Tolcsvának és Erdőhorvátinak

<p>Harmincmillió forint értékű adományt adott át csaknem kilencven árvízkárosult tolcsvai és erdőhorváti családnak a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet. A zempléni településeknek szánt pénz a Duna Televízió gyűjtési akciójából származik.</p>

A pénzt 82 család az elszenvedett károk mértékétől függően 100-, 200-, vagy 400 ezer forintos utalványban kapta meg. A kuponokért környékbeli tüzépeken, vagy boltokban építőanyagot, bútorokat, háztartási gépeket vásárolhatnak a károsultak. Hat további erdőhorváti és tolcsvai családnak - akiknek az otthonuk komolyabban károsodott - a szervezet segít az építőanyag beszerzésében, szükség esetén pedig szakembereket biztosít, vagy a teljes kivitelezést is átvállalja a helyreállítási munkálatok során.

Az átadáson Szabó Magda a Duna Televízió alelnöke elmondta: gyűjtési akcióik segítségével eddig 349 millió forintot gyűjtöttek össze a világ minden tájáról, ahol magyarok élnek. Ebből korábban 304 milliót már átutaltak a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek. Az eseményen Vojnár László Tolcsva, valamint Soltész Árpád Erdőhorváti polgármesterei elmondták: a két települést idén májusban és júniusban egymás után négy alkalommal öntötte el a környező patakok árvize. Tolcsván egy ház össze is dőlt, emellett az árvíz miatt több száz ingatlanban keletkeztek kisebb-nagyobb károk. A segélyszervezet júniusban Tolcsvára már eljuttatott 500 csomagot tartós élelmiszerekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!