Friss hírek

2009.05.18. 15:12

Óriási drogfogás Borsodban

<p>Több mint 10 millió forintot ér az a hasis, amelyet még pénteken foglaltak le a rendőrök egy borsodi kistelepülésen. Hétfőn számoltak be a részletekről. A megyében sosem látott és országos szinten is hatalmas mennyiségűnek számít a csaknem négy kilónyi drog - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.</p>

A kábítószert külföldről, különböző kiszerelésekben, légipostán küldték Magyarországra. A pénteki házkutatáskor a csaknem négy kilogramm drog mellett a kiméréséhez használt mérleget is megtalálták. A rendőrök lefoglaltak csaknem ötven személyi igazolványt, TB-kártyát és jogosítványt is, amelyek bűncselekmény útján kerültek a tettesekhez. Négy férfit vettek őrizetbe pénteken, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

A férfiaknak kábítószerrel és lőfegyverrel való visszaélés valamint más bűncselekmények gyanúja miatt is felelniük kell. Valószínűleg előzetesen megállapodtak a hasis értékesítésében, és meg is kezdték azt. Ha ez beigazolódik, az azt jelenti, hogy bűnszervezetben követték el tettüket. Öttől tíz évig terjedő, vagy akár életfogytiglani szabadságvesztésre is ítélhetik őket.

A rendőrség nem közölte, pontosan melyik településen találták a nagy mennyiségű drogot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!