Jegesmedvék vs. MAC - Rövid fináléra vágynak

Miskolc - Kedden 17 órakor a miskolci jégcsarnokban kezdődik a jégkorong Mol Liga döntője.

Miskolc - Kedden 17 órakor a miskolci jégcsarnokban kezdődik a jégkorong Mol Liga döntője.

A DVTK Jegesmedvék együttese tavalyi elsőségének megvédésére készül, míg a MAC Budapest trónfosztást szeretne. Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc végkimenetele szinte megjósolhatatlan, az alapszakaszban nyújtott összteljesítménye alapján viszont a miskolciak tűnnek valamivel esélyesebbnek. Az érdeklődés óriási, ezért Nagy Ádám, a Macik csapatvezetője arra hívta fel a szurkolók figyelmét, hogy idejében vegyék meg a jegyüket és a szokásostól korábban érkezzenek a népkerti komplexum­ba.

Nehéz lesz

A hétfő délutáni sajtótájékoztatón először Douglas Bradley, a házigazdák vezetőedzője kapott szót:

– Nagyon kemény és nagyon nehéz párharcra számítok. Tiszteljük és elismerjük a MAC-ot, a lehető legjobban feltérképeztük őket. Hatszor játszottunk eddig velük, tudjuk róluk, hogy a védekezőharmadban erősek, a semlegesben jól kezelik a korongot és kiválóan lendülnek át támadásba, elől pedig nagyon veszélyesek. Ráadásul eddig a fővárosiak vitték el a pálmát az ember­előnyös játékban, statisztikai mutatóikkal mindenkit vertek. A mi a saját koncepciónkhoz tartjuk magunkat: ez fegyelmezett játékot és minél kevesebb kiállítást jelent. Jelentős szerepe lesz az akaratnak, továbbá az olyan apróságoknak, amelyekre nehéz készülni. Arra gondolok, hogy ki ér oda egy centivel hamarabb, ki jön ki jobban az ütközésekből, ki ér oda többször a kapu elé, ki takarja el jobban a kapus előtti ketrecet, ki céloz pontosabban, ki és mit nyújt emberelőnyben és -hátrányban, de akár vég nélkül folytathatnám. Mivel közel van egymáshoz a két csapat, egy meccset akár néhány szerencsés alakítás is eldönthet.

A trénertől megkérdeztük, hogy ilyenkor számít-e a pályaelőny, mire így felelt:

– A Ferencváros és az Újpest ellen is elveszítettük az első itthoni mérkőzést, most viszont tényleg fontos, hogy ez ne így legyen, mivel a Mol Liga megnyerése a célunk. A tény, hogy ebben a helyzetben a hazai gárdán van nagyobb nyomás, de bármilyen eredmény születik majd kedden este, fehéren-feketén kiderül, hogy a játékunkon később kell-e valamiben változtatni.

Növelik a tempót

A piros-fehérek legjobb csatára, Magosi Bálint így vélekedett az előttük álló sorozatról:

– Ugyanúgy készültünk, mint mindegyik eddigi mérkőzésünkre. Szintünk azonos, az a gárda szerzi majd meg a serleget, amelyik jobban rá tudja erőltetni akaratát a másikra. Ami az előcsatározásokat illeti: a Fradival szemben nehezebb dolgunk volt, mint az Újpest ellen, a MAC viszont megköveteli tőlünk a tempó növelését, a legmagasabb szintű koncentráltságot, nekünk nem csak fizikálisan, mentálisan is a csúcson kell lennünk. Jós ugyan nem vagyok, de szeretnénk minél rövidebb finálét. Ez a vágyunk, de egyáltalán nem biztos, hogy így alakul, a párharc akár lehet hosszú is. Most csak az lebeg a szemünk előtt, hogy behúzzuk ezt a négy győzelmet, nem foglalkozunk az időjárással, de azzal sem, hogy ki és mit reggelizett. Annak sincs jelentősége, hogy néhányan igencsak jól ismerjük egymást, a jégen nem leszünk barátok.

Albert kidőlt

A Macik sérültjeiről és a keretéből kimaradókról is érdeklődtünk, mire Nagy Ádám csapatvezető ezt válaszolta:

– Albert Tibor súlyos sérülést szenvedett a szombati U20-as bajnoki találkozón, amelyen arcba kapta a korong és eltört az állkapcsa. Debrecenben megoperálták, a körülményekhez képest jól van, de a szezonja természetesen véget ért. A többiek rendben vannak, így négy stabil sorral vesszük fel a harcot riválisunkkal.



A MOL Liga döntőjének programja:

1. mérkőzés

  • március 14., kedd:

  • DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest, Miskolci Jégcsarnok 17.00

    2. mérkőzés

  • március 16., csütörtök:

  • MAC Budapest-DVTK Jegesmedvék, Tüskecsarnok 19.45

    3. mérkőzés

  • március 18., szombat:

  • DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest, Miskolci Jégcsarnok 19.00

    4. mérkőzés

  • március 20., hétfő:

  • MAC Budapest-DVTK Jegesmedvék, Tüskecsarnok 18.00

    5. mérkőzés (ha szükséges)

  • március 22., szerda:

  • DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest, Miskolci Jégcsarnok 17.00

    6. mérkőzés (ha szükséges)

  • március 24., péntek:

  • MAC Budapest-DVTK Jegesmedvék, Tüskecsarnok 18.00

    7. mérkőzés (ha szükséges)

  • március 26., vasárnap:

  • DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest, Miskolci Jégcsarnok 18.00 (ha szükséges)


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!