Ivott, aztán majdnem rendőrt gázolt Ároktőn

Akt.:
Ároktő, Miskolc, Tiszaújváros – Rendőrökre húzta a kormányt az ittas vezető Ároktőn. Becsukták.

Előzetes letartóztatásba került az a 24 éves férfi, aki a múlt héten el akarta gázolni az őt igazoltatni szándékozó rendőröket Ároktőn.

A Miskolci Nyomozó Ügyészség folytat büntetőeljárást az ellen az ároktői férfi ellen, aki múlt szerdán éjjel ismerőseivel italozott a helyi kocsmában, majd autójába ülve a településen lévő lakására indult.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság járőrei – akik a férfit és ivócimboráit korábban a kocsmánál már figyelmeztették hangoskodásuk miatt – az elkövető gépkocsiját az Ady Endre úton akarták megállítani, azonban a járművezető a rendőrök által adott szabályszerű fény- és karjelzést figyelmen kívül hagyta, és az ittas vezetés miatti felelősségre vonás elkerülése érdekében autóját egyenesen a rendőrök felé vezetve, gyorsítani kezdett. Egyedül a járőrök lélekjelenlétén múlott, hogy nem történt tragédia, az autó elől az utolsó pillanatban sikerült félreugraniuk. A férfi a kocsijával lakására menekült, ahol nem sokkal később a rendőrök elfogták.

A nyomozó ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte a férfi előzetes letartóztatását, akinek hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt kell felelnie, tájékoztatta lapunkat dr. Miskolci László főügyész.

ÉM-SZP