Ivó napra megnyíltak a pincék Abaújszántón

Akt.:
Ivó napra megnyíltak a pincék Abaújszántón
Abaújszántó – 23 pincében kínálták a borokat Abaújszántón, de 23-féle zsíros kenyér is került mellé.

Nyitott pincékkel várták a vendégeket szombaton Abaújszántón. A településen immár 15. alkalommal rendezték meg az Ivó napot, ahol természetesen a boré volt a főszerep. De nem csak innivalóval, hanem ízletes magyaros ételekkel is kínálták a látogatókat. Ivó napra 23 pince nyitott ki, és mindegyiknél másfajta zsíros kenyeret kóstolhattunk. Volt hagymás, paprikás, pörkölt szaftos, libazsíros, és még sorolhatnánk hányféle. De csülökpörkölt és gulyás is főtt a kondérokban.

abaujszanto_ivo_nap_07

„Szinte minden évben eljövünk ilyenkor Abaújszántóra” – mondta Kelemen Ágnes, aki családjával Budapestről érkezett. A hétvégi programot úgy állították össze, hogy a környék több fesztiváljára, rendezvényére el tudjanak látogatni. Szombaton Rátkán kezdtek, ahol Töltött Káposzta Fesztivál volt, majd Abaújszántó következett, végül Mádon zárták a napot. – Szép ez a környék, és az elmúlt években rengeteget fejlődött, ezért a barátainkkal szívesen töltünk el itt nyaranta néhány napot – mondta Ágnes.

abaujszanto_ivo_nap_09

Bor, zene, tánc

A program célja a helyi borok és borkultúra népszerűsítése – ezt már Sáfián Ádám, Abaújszántó polgármestere mondta lapunknak. Hangsúlyozta azt is, a vendégek ilyenkor bebarangolhatják a Tokaj-Hegyaljai Világörökség részét képező, szinte egyedülálló, összefüggő abaújszántói pincesort, és megkóstolhatják a pincészetek borait. A jó bor és étel mellé azonban zene is jár, így volt ez szombaton is, ahol koncertek, néptáncbemutatók színesítették a programot. Többek között a Republic emlékzenekar lépett fel, valamint a Budapest Bár együttes, de az Agyagbanda is húzta a talpalávalót.

ÉM-NSZR
hirdetés


hirdet�s