haon-sportoldal

2011.09.01. 07:32

DVSC-TEVA: A Ligakupában is megy nekik

Labdarúgás - A vendéglátók győzelme nem forgott igazán komoly veszélyben.

Labdarúgás - A vendéglátók győzelme nem forgott igazán komoly veszélyben.

Két, a Ligakupához "méltóan" alaposan felforgatott együttes vette fel a küzdelmet szerdán délután az Oláh Gábor utcában, mind a DVSC-TEVA, mind pedig a Diósgyőr jobbára olyan labdarúgókat szerepeltetett, akik kevesebb lehetőséget kaptak eddig a bajnokság során. A Lokiban például a régen nem látott Mindaugas Malinauskas állt a gólvonalra, de de nem állítható, hogy Fodor Marcell, Máté Péter vagy Adnan Alisic ebben a szezonban sok sót evett volna meg a hazai piros-fehéreknél. A cserepadon ellenben helyet kapott Rezes László, aki a vasárnapi, Újpest elleni meccsen egy félidőnyit játszott.

A büntető még nem gól

 

Kissé kocogós tempóban, ám a debreceniek irányításával indult a találkozó, különösen a középpályán futballozó Alisic és a szintén a nyáron igazolt Bouadla volt elemében, de Illés is többször lépett ki veszélyesen a védőfalból. A DVTK inkább a bátor lövőkedvével tűnt ki, Dobos és Carreno révén.

A félidő közepére egyértelművé vált a vendéglátók fölénye, csak az igazán komoly ziccerre kellett várniuk a hazai drukkereknek. A harmincadik percben aztán a gólhelyzet is meglett: Nikolic gyönyörű mozdulattal fűzte be védőjét, de az azt követő csel után csúnyán elkaszálták. Tizenegyes! A büntetőt Nikolov rúgta erőtlenül középre, Farkas kapus így könnyedén hárította a lövést.

Nem csökkentette a nyomást a gyaníthatóan felbőszített Debrecen, Nikolov javítva hibáját remekül ment le a jobb oldali alapvonalig, visszaadott labdáját az egyedül hagyott Boudala kapásból a hálóba vágta, ezzel a Lokinál volt az előny. A szünetig több érdemleges esemény nem történt, előnnyel vonulhattak pihenőre a cívisvárosiak.

Gólt váltotta a DVSC-TEVA és a DVTK a második félidőben

 

A második játékrész eleje némileg több bosszantó hibát hozott, a bakiparádéból mindkét együttes játékosai serényen kivették a részüket. Ám mire igazán "begorombulhattak" volna a hazai vezetéssel mit sem törődő drukkerek, megduplázta előnyét a Lokomotív. Gyönyörű akció futott a gyepen: Nikolov labdáját Nikolic fejelte Alisic elé, aki higgadtan gurított a kifutó kapus mellett a hálóba. Sőt, hogy tovább emelkedjen a hangulat, arról Kondás Elemér gondoskodott, amikor pályára küldte az örökifjú Dombit.

Szinte a semmiből szépített a Diósgyőr: Arze beadása a menteni igyekvő Mátéról pattant Malinauskas kapujába. A folytatásban már nem változott az eredmény, megérdemelten nyert a DVSC-TEVA, amelyben több jó teljesítmény - Bouadla, Alisic, Nikolic - is akadt. HBN-TN

Debrecen - A DVSC-TEVA csapata 2-1-re nyert a Diósgyőr ellen a Ligakupa első fordulójában. A korai időpont ellenére sok debreceni látogatott ki a mérkőzésre. Tekintse meg a képeket a szurkolókról!

Debrecen – Csupán néhány DVTK szurkoló érkezett szerdán Debrecenbe, ám ők lelkesen buzdították kedvenc csapatukat.

Elrajtol a 2011/2012-es Ligakupa sorozat, ahol az E-csoport 1. fordulójában a DVSC-TEVA gárdája a Diósgyőri VTK együttesét fogadja szerdán 17 órától. Az összecsapásól élőben tudósítunk portálunkon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!